Skribent Ewa Brobäck

Utbildning
Fil kand. i kommunikationsvetenskap och nusvenska, Örebro Universitet. Copywriterutbildning på Berghs, utbildningar i lättläst svenska samt skrivarkurser på Fridhems folkhögskola i Svalöv.

Tidigare erfarenheter
Har jobbat med kommunikation i företag och organisationer som Dalarnas Trafiksäkerhetsförbund, Röda korset, Framtidsmuseet, reklambyråer i Falun och Borlänge samt Yahoo! Search Marketing i Dublin.

Specialkunskaper/intressen
Intresserad av hundar, natur, kultur, historia, släktforskning, litteratur och vandring. Medlem i två bokklubbar, Gagnefs fotoklubb, Zonta International samt Werner Aspenströmsällskapet.

Finns
Jag bor i Gagnef i Dalarna. Mina kunder finns främst i Falun och Borlänge samt i Siljansbygden.

Sagt om Ewa
”Det är en fröjd att arbeta med Ewa. Hon försäkrar sig om att hon uppfattat uppdraget rätt, stämmer alltid av under arbetets gång och håller deadlines, även när det är ett pressat tidsschema. Jag får ofta positiv respons från intervjupersoner som mött Ewa.”
Jonna Fischer Matz, marknadskoordinator Siljan Turism

Ewa Brobäck är en säker, uppdaterad och tydlig skribent som jag varmt och med glädje kan rekommendera. Hon går hem i både slott och koja, löser skrivuppdrag med finess och levererar i tid.
Ann-Louise Larsson, kommunikationsansvarig Dalarna Science Park

Mellan 2008 och 2013 anlitade jag Ewa, först för Banverket Projekterings räkning, därefter i Vectura Consultings regi. Hon hade förmåga att sätta sig in i tekniskt komplexa ämnen och att se samband mellan teknik och samhällsnytta. Därefter förmedlade hon detta på ett begripligt och lättillgängligt sätt. Jag kände mig trygg i att våra kunder – som ofta blev intervjuade i texterna – blev nöjda med resultatet. Vi hade en konstruktiv och kontinuerlig dialog genom arbetsprocessen; Ewa var lyhörd för olika synpunkter och infallsvinklar och levererade kontinuerligt, vilket gav gott om tid för ändringar och justeringar.
Catharina Saunders, f d chefredaktör Transportarkitekten/Vecturum/Järnvägskonsulten

Jag har haft nöjet att arbeta med Ewa sedan 2008, i perioder väldigt mycket och intensivt. Hon är en erfaren idéspruta i såväl reklamkampanjer som samhällsinformation och tidningsproduktioner. Man kan alltid lita på henne – snabb, pålitlig, lojal, duktig på intervjuteknik och att skapa förtroende hos alla typer av människor. Och extra vass på att förklara svåra saker på ett enkelt sätt.
Cecilia Hagen-Nilsson, AD och projektledare, Panang Kommunikation

Här kan du läsa om hur det började »

Fotografering för Ewa Brobäck vid älven i Övermo,Leksand

Stort tack till fotograf Lars Dahlström i Insjön
som har tagit bilderna på Dino och mig.