Startsida

Utbildning
Fil kand. i kommunikationsvetenskap och nusvenska, Örebro Universitet. Copywriterutbildning på Berghs, utbildningar i lättläst svenska samt skrivarkurser på Fridhems folkhögskola i Svalöv.

Tidigare erfarenheter
Har jobbat med kommunikation i företag och organisationer som Dalarnas Trafiksäkerhetsförbund, Röda korset, Framtidsmuseet, reklambyråer i Falun och Borlänge samt Yahoo! Search Marketing i Dublin.

Specialkunskaper/intressen
Intresserad av hundar, natur, kultur, historia, släktforskning, litteratur och vandring. Medlem i två bokklubbar, Gagnefs fotoklubb, Zonta International samt Werner Aspenströmsällskapet.

Finns
Jag bor i Gagnef i Dalarna. Mina kunder finns främst i Falun och Borlänge samt i Siljansbygden.

Ewa Brobäck är en säker, uppdaterad och tydlig skribent som jag varmt och med glädje kan rekommendera. Hon går hem i både slott och koja, löser skrivuppdrag med finess och levererar i tid.
Ann-Louise Larsson, kommunikationsansvarig Dalarna Science Park

Mellan 2008 och 2013 anlitade jag Ewa, först för Banverket Projekterings räkning, därefter i Vectura Consultings regi. Hon hade förmåga att sätta sig in i tekniskt komplexa ämnen och att se samband mellan teknik och samhällsnytta. Därefter förmedlade hon detta på ett begripligt och lättillgängligt sätt. Jag kände mig trygg i att våra kunder – som ofta blev intervjuade i texterna – blev nöjda med resultatet. Vi hade en konstruktiv och kontinuerlig dialog genom arbetsprocessen; Ewa var lyhörd för olika synpunkter och infallsvinklar och levererade kontinuerligt, vilket gav gott om tid för ändringar och justeringar.
Catharina Saunders, f d chefredaktör Transportarkitekten/Vecturum/Järnvägskonsulten

Jag har haft nöjet att arbeta med Ewa sedan 2008, i perioder väldigt mycket och intensivt. Hon är en erfaren idéspruta i såväl reklamkampanjer som samhällsinformation och tidningsproduktioner. Man kan alltid lita på henne – snabb, pålitlig, lojal, duktig på intervjuteknik och att skapa förtroende hos alla typer av människor. Och extra vass på att förklara svåra saker på ett enkelt sätt.
Cecilia Hagen-Nilsson, AD och projektledare, Panang Kommunikation

 

Fotografering för Ewa Brobäck vid älven i Övermo,Leksand